Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kamupárthoz kerültek a Jobbikra adott szavazatok

2018.04.10. 13:20

Két olyan választókörzet is lehet, ahol a listás szavazáson a Jobbikra érkezett voksok valahogy átkerültek a Net Párt nevezetű kamupárthoz.

Sárospatakon a 007. választókörzetben például a Választás.hu adatai szerint a Jobbik 0 listás szavazatot kapott, a Netpárt viszont 122-t. Ez azért is érdekes, mert többen állítják Mikola Gergelynek, a helyi jobbikos képviselő-jelöltnek, hogy 

nem értik az eredményt, mert ők a listás szavazáson biztosan a Jobbikra szavaztak, így lehetetlen, hogy nulla szavazat legyen most a jobbik mellett.

Szavazóköri eredmények / Sárospatak 007.számú szavazókör / BORSOD–ABAÚJ–ZEMPLÉN 05.számú egyéni választókerületi szavazás
Szavazóköri eredmények / Sárospatak 007.számú szavazókör / BORSOD–ABAÚJ–ZEMPLÉN 05.számú egyéni választókerületi szavazás
Fotó: valasztas.hu

Sárospatakon egyébként egyéni szavazatoknál 151 szavazat érkezett Mikola Gergelyre, listán azonban egy sem érkezett a Jobbikra. Érdekes véletlennek tűnik, hogy abból a 151 szavazóból listán egy sem akart a Jobbikra listán szavazni.

Mikola Gergely ezzel kapcsolatban azt mondta az Indexnek, hogy átvizsgálják az ügyet, ezért egyesével végigmennek a Jobbik szavazókörein, és átnézik az eredményeket rögzítő jegyzőkönyveket.

Hasonló furcsaságot tapasztalt a szavazókörében? Küldje el nekünk!

Ennél bizarrabb eset történhetett Budapest II. kerületének 004. szavazókörében, ahol a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat szintén a Net Párt neve mellé írták.

Szavazóköri eredmények / Budapest II. kerület 004.számú szavazókör / BUDAPEST 04.számú egyéni választókerületi szavazás
Szavazóköri eredmények / Budapest II. kerület 004.számú szavazókör / BUDAPEST 04.számú egyéni választókerületi szavazás
Fotó: valasztas.hu

Ebben a szavazókörben 35-en szavaztak egyéniben a Jobbik képviselőjére, Kovács Tamásra, listán azonban közülük a valasztas.hu szerint egyikük sem támogatta a pártot.

A NVI oldalán az áll, hogy 66 szavazatot kapott a Net Párt, ami azért furcsa, mert Kovács Tamás lefotózta a szavazásról készült jegyzőkönyvet, ami szerint

a pártlistán a Jobbikra pontosan 66 szavazat érkezett.

jobbik004eskör
Fotó: Jobbik

A Jobbik közleményben közölte, hogy újraszámolást kérő beadványokat készít, és felszólította a Nemzeti Választási Irodát, hogy vizsgálják ki a választási csalások gyanújával kapcsolatos összes bejelentést.

a voksolási folyamat során több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények, az ellenzéki szavazatok feltételezhető „kreatív könyvelése” (példának okáért Budapest 2-es választókerületének 4. szavazókörében a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat a Netpárt neve mellé kerültek elszámolásra) rendszerszintű hibák és visszaélés gyanúját vethetik fel.

   További furcsaságokról ebben a cikkünkben olvashat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?