Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Toroczkai kimondta: lenne Jobbik-elnök

2018.04.12. 16:39 Módosítva: 2018-04-12 16:40:14

A választás után Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere nyíltan nekiment Vona Gábornak és a néppárti fordulatnak. Az ásotthalmi polgármester rögtön Vona lemondását követelte, ami azóta már meg is történt. Toroczkai eddig nem jelentette ki egyértelműen, hogy vezetné-e a pártot, de a Délmagyar kérdésére csütörtökön már igen.

Ha felkérést kap, vagyis a tagszervezetek legalább 20 százaléka jelöli őt, akkor "nem szalad el a feladat elől".

Toroczkai arról is beszélt, hogy a lehető leggyorsabban tervezik a tisztújító kongresszus megtartását, szerinte egy hónapon belül eldől minden. Arról, hogy hogyan tudja majd összeegyeztetni a polgármesteri és a pártelnöki feladatait, szerinte még korai beszélni.

Arról, hogy mi történik a Jobbikban, és, hogy van-e esély arra, hogy a néppártosodás után megint egy szélsőségesebb irányvonal érvényesüljön a párt vezetésében, ebben a cikkben írtunk részletesebben.