Jolán
2 °C
4 °C

Vona tanácsadóként marad a Jobbiknál

2018.04.12. 12:49

Nem veszi át képviselői mandátumát sem a Jobbik elnökségéről lemondott Vona Gábor, de a párt tanácsadója lesz – az erről nyilatkozó alelnök, Volner János szerint azonban a Fidesznek kétharmados többséget hozó választáson elért eredmény után a párt éléről távozott Vona még akár vissza is térhet.

A Jobbik választmánya a szerdai ülésen nem választott elnökjelöltet. Több lehetséges utód is felmerült, de konkrét neveket Volner nem említett – írta a Hvg.hu.

Toroczkai László alelnök, Ásotthalom polgármestere már elég egyértelműen bejelentkezett az elnöki posztért, de erről majd a tisztújító kongresszus fog dönteni. Jobbikos források szerint Volner elnökjelöltsége sem kizárt.

Az alelnök megerősítette, hogy a Jobbik a az országgyűlési választások szavazatainak újraszámlálását követeli, mert a jegyzőkönyvek és a Nemzeti Választási Bizottság hivatalos adatai között akadnak eltérések és a tisztánlátáshoz ez volna „az egyetlen megnyugtató megoldás.”

A választások eredménye azonban az újraszámlálástól függetlenül is csalódást keltő, Toroczkai szerint Vona néppártosodási iránya nem hozta meg a várt eredményt. Hogy mi várható a pártban, arról itt írtunk bővebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?