Kovács Gergely: Lesz még néhány pár ezres tüntetés, aztán elül

2019.01.04. 10:08

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke interjút adott a Magyar Hangnak, amiben az elmúlt hetek ellenzéki akcióival kapcsolatban azt mondja,

tök jó, hogy nyolc év után végre észrevették, hogy léteznek. Ma egy ellenzéki pártnak Magyarországon csak azok az eszközei, amiket az elmúlt hetekben láttunk. Jól reagáltak egy helyzetre, és a társadalom is jól reagált rájuk. Sokan kimentek az utcára, amiből az ellenzéki politikusok is láthatják, hogy jó az irány.

Kovács Gergely azonban gyorsan hozzáteszi, ettől azonban még nem változott meg a pártokról alkotott véleménye, nem szokta kétévente kitörölni a memóriáját.

Pontosan emlékszem, hogyan kommunikált a Jobbik, amíg szabad volt nekik cigányozni, és arra is emlékszem, milyen volt az MSZP kormányon. Nem is szeretném újra hatalomra segíteni őket. Azt hiszem, a Fideszt akkor lehet majd leváltani, ha ezek a pártok már nem léteznek.

Arra a kérdésre, hogy a túlóratörvény kapcsán kirobbant tiltakozássorozat jelenthet-e fordulópontot, azt feleli, hogy szerinte nem, csak a kormány népszerűségét erodálhatják, ártani nem fognak neki.

Azt hiszem, lesz még néhány pár ezres megmozdulás, aztán elül.

Úgy gondolja, hogy a tüntetések akkor szoktak eszkalálódni, ha a hatalom erőszakosan reagál. Ez történt Nyugaton, az arab világban és 2006-ban nálunk is.

A kormány azonban most nagyon odafigyel rá, hogy ne legyen erőszak, hiszen az egyik legitimációs pillérük éppen Gyurcsány Ferenc, a szemkilövető.