Stefánia
0 °C
3 °C

Nem karácsonyi ajándéknak szánta az Országház a szánkókat

2019.01.04. 13:12

Nem maradnak a Kossuth téri karácsonyfa köré felállított szánkók nélkül a szegény gyerekek. A december 13-i tüntetéskor megrongált szánkók nélkül is lesz ajándékozás, igaz, nem karácsonykor. Az Országgyűlés Hivatalának tájékoztatása szerint karácsonyi időzítés nem is volt tervben: 

„A keresztény kultúrkör hagyományaihoz híven és az elmúlt esztendőkben kialakított gyakorlat szerint az Ország Karácsonyfáját és az azt körülvevő installációt az Országgyűlés Hivatala mindig vízkereszt után bontja el. A fenyőfa Kossuth térről történő elszállítása tehát január 7-én, hétfőn kezdődik meg, és a szánkókat is csak ekkor - vagyis az Index cikkének sugalmazásával szemben nem karácsonyi ajándékként - adjuk át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak.

Az Országgyűlés Hivatala által felajánlott 142 db valamint a Gyimes Völgye kórus által adományozott 10 darab szánkót egy országos program nyitórendezvényeként Székesfehérváron adják majd át a rászorulóknak” – közölte a hivatal.

Igaz, a karácsonyi ajándék nem sugalmazás volt, erről a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs beszélt december 14-én, amikor az előző napi Kossuth téri kormányellenes tüntetésen megrongált szánkókról szólt: 

  Hidvéghi nem reagált megkeresésünkre.