Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

5 év 6 hónap letöltendőt kapott a kokainos gázoló nő

2019.01.16. 14:24 Módosítva: 2019.01.17. 08:44

Elsőfokon börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 27 éves nőt, aki 2016 novemberében a XIV. kerületi Füredi úton kokaintól befolyásolt állapotban Audijával elütött egy idős férfit, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A vádirat szerint a 85 éves áldozat féktávolságon kívül lépett a járdáról az úttestre. A vád szerint objektív körülmény nem gátolta, hogy a vádlott észrevegye a járdáról az úttestre lépő gyalogost. A nő a gyalogost a kokain hatása miatt nem észlelte, ezáltal az időskorú, ebből fakadóan különös védelmet igénylő sértett áthaladására egyáltalán nem reagált, az elhárítást nem kezdte meg, pedig a késedelem nélküli észlelés és intenzív – azonban saját magát és másokat sem veszélyeztető – fékezés esetén a járművet a gyalogos előtt megállíthatta volna. A sértettet fékezés nélkül ütötte el. Az időskorú férfi a helyszínen életét vesztette.

A baleset után a vádlott segítségnyújtás, illetve a mentők és rendőrök értesítése nélkül elhagyta a helyszínt. A hírek szerint egy kozmetikai szalonba sietett műszempillát csináltatni.

A nő terhére a vád tárgyát képezte egy korábbi, 2016. áprilisi bódult állapotban – szintén kokaintól befolyásolt állapotban – elkövetett járművezetés vétsége is.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a fentiek miatt a nővel szemben halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának, a 2016. áprilisi cselekmény miatt további egy rendbeli bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt nyújtott be vádiratot.

----
Fotó: Facebook

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megtartott tárgyaláson a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és őt 5 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint véglegesen eltiltotta a vezetéstől.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport