Felfüggesztik a vizsgaidőszakot a Károli hittudományi karán a kollégiumtűz miatt

10761367024 HUSZ8051
2019.01.24. 14:47

A Ráday utcai kollégium a szerda esti tűz következtében használhatatlanná vált, az érintett diákok elszállásáról sikerült gondoskodni, a vizsgaidőszakot felfüggesztették - jelentette az MTI.

Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke közölte, miután délelőtt az utolsó tűzfészkeket is eloltották, egyértelművé vált, hogy az épület hátsó, kollégiumi része, amely a Markusovszky tér felé esik, használhatatlanná vált, a második és a harmadik szint teljesen kiégett, az oltás pedig a többi szintet is súlyosan károsította.

Zsengellér József, a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) stratégiai rektorhelyettese bejelentette, hogy

a hittudományi karon a vizsgaidőszakot felfüggesztik, és azoknak, akik még nem végeztek a vizsgáikkal, egyéni tanrendet biztosítanak.

A kollégiumban nem csak a KRE diákjai laktak. Azokat az egyetemeket, amelyeknek diákjai szintén érintettek, arra kérik, hogy tegyék lehetővé a vizsgaidőszak meghosszabbítását vagy egyéni tanrend igénylését - mondta a rektorhelyettes. Megköszönte a társintézményeknek a kollégiumi helyek felajánlását, és elmondta, úgy tűnik, hogy a következő félévben minden hallgatót el tudnak majd helyezni.

Délelőtt a reformatus.hu-n azt írták, hogy továbbra sem tudni, miért gyulladt ki a kollégium, a hatósági vizsgálatok még folynak. A halálos áldozat nem az egyetem diákja, hanem egy középkorú férfi lehetett, aki elszállásolt vendégként volt a kollégiumban.

Orbán Viktor miniszterelnök felhívta és együttérzéséről biztosította Szabó István református püspököt. A kormányfő felajánlotta, hogy a kormány segítséget nyújt a károk elhárításához és az épület rendbetételéhez.

Borítókép: Huszti István / Index.