A BKV és a Főtaxi is belső vizsgálatot indított sofőrjeik pofozkodása miatt

2019.01.25. 12:12

Ahogy arról beszámoltunk, a XIII. kerületben egy BKV-buszsofőr és egy taxisofőr között olyannyira eldurvult egy minden bizonnyal közlekedési konfliktus, hogy végül pofozkodás lett a vége.

Egy járókelő videofelvételén az látszik, ahogy a buszsofőr felpofozza a taxisofőrt, a videót készítő azonban hozzátette, hogy azt megelőzte egy másik irányú pofon, ahol a taxisofőr kevert le egyet a buszsofőrnek. A videón látszik, ahogy a földről veszi fel a BKV-sofőr a szemüvegét, a szemtanú szerint az a korábbi pofon miatt repült le. Annyit tett még hozzá, hogy parkolási konfliktus volt: a buszsofőr kifogásolta, hogy a taxis a buszmegállóban áll.

Kérdéseket küldtünk az üggyel kapcsolatban mind a BKV-nak, mind a Főtaxinak, a felvételen ugyanis látszik, hogy a Főtaxi sofőrje volt a konfliktus egyik résztvevője. Szerettük volna megtudni, vizsgálják-e az ügyet, beszéltek-e már a sofőrökkel, lehet-e tudni, hogy pontosan mi történt, tett-e bárki feljelentést, illetve, hogy mennyire jellemző, gyakori az ilyen típusú konfliktus taxisok és BKV-sofőrök között.

Mindkét cég válaszolt, kiderült, vizsgálatot indítottak, ám annak lezártáig nem szeretnének részleteket elárulni. A Főtaxi még kiegészítette, hogy a vizsgálat eredményétől függetlenül, megengedhetetlennek tartják a konfliktusok ilyen típusú rendezését.

A megkeresésben említett ügyben Társaságunk belső vizsgálatot folytat. Bővebb információval a vizsgálat lezártát követően tudunk szolgálni

- írta kérdéseinkre a BKV Zrt.

A 13. kerületi Váci út és Huba utca kereszteződésében tegnap délután történt eset után a Főtaxi ügyeletes ellenőre rövid időn belül a helyszínre érkezett, és haladéktalanul megkezdtük az ügy belső kivizsgálását. A még zajló vizsgálat eredményétől függetlenül le szeretnénk szögezni, hogy a Főtaxi Zrt. a konfliktusok ilyen típusú rendezését semmilyen szinten nem tartja összeegyeztethetőnek a cég üzletpolitikájával és etikai kódexével, ezért a legszigorúbb eljárást folytatjuk le az üggyel kapcsolatban.

- írta kérdéseinkre a Főtaxi Zrt.