Kerítésnek ütközött egy busz Szentendrén

2019.01.28. 05:28

Vegyes halmazállapotú csapadékot, főleg esőt, havas esőt, havazást és kisebb területen ónos esőt jelentettek az Időkép felhasználói hétfőn délben. A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon vannak szárazabb részek.

Északnyugat felől érkezett a csapadék, fél hét óta a főváros térségében is esik, főleg Veszprém, Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád megyében kell lassabb haladásra készülni.

Havazás lassítja a közlekedést a fővárosban, több járat terelve jár vagy el sem indul – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Egyáltalán nem jár a 149-es busz, a 155-ös pedig a Zugligeti út és a Dániel út között nem közlekedik. A 91-es, a 191-es és a 291-es busz terelve jár, nem érinti a Margit körút megállót.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzése szerint „kiemelten a reggeli órákban lehet, nagyobb mennyiségű ónos eső: Komárom, Fejér, Pest megyékben (valamint Veszprém és Nógrád egyes részein). Délelőtt északnyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra vált a csapadék formája. A dunántúli hegyekben körülbelül 5 centimétert elérő friss hóréteg várható, míg a Vértes-Cserhát tengelyben 5-15 cm tapadó hó is hullhat. Néhány centiméteres olvadó hólepel szinte bárhol kialakulhat az ország területén, legkisebb eséllyel a délkeleti határvidék közelében”.

Nagyon sok baleset történt az utakon néhány óra alatt. Szentendrén a Római Sáncnál kerítésnek hajtott egy busz, közölték a helyi tévé Facebook-oldalán. Egy szemtanú azt írta, hogy a férje élete valószínűleg néhány percen múlt, mert épp a baleset előtt akarta ott eltakarítani a havat.

Az Útinform szerint:

 • Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé Tatabányánál az 55-ös és az 56-os km között a külső sávot lezárták, lelassult a forgalom.
 • Az ellenkező oldalon pedig, Budapest felé a 49-es km-nél egy baleset miatt csak a külső sáv járható.
 • Pest megyében a 10-es főúton, Pilisvörösvárnál is elakadt kamionok miatt készüljenek rendőri irányításra.
 • Ugyancsak nehezen járható a 2-es főút Katalinpuszta és Rétság között. Az M2-es autóút végén, a 2-es főút felé a 48-as km-nél is egy kamion vesztegel a külső sávban, ez okozza a lassabb haladást.
 • A Zámoly és a Székesfehérvár közötti úton korábban több kamion is elakadt, a műszaki mentések idejére korlátozásra kell számítani.
 • A 31-es főúton, Budapest és Maglód között korábban egy rendőrautó teherautóval karambolozott. A 26-os km-nél a fél útpályát lezárták.
 • Pest megyében a Perbál és Pilisjászfalu közötti úton az emelkedőkön a kamionok nehezen tudnak csak felhajtani, ez okozza a lassulást.
 • A 8-as főúton, Herend és Városlőd között korábban árokba hajtott egy kamion a 73-as km-nél. A járműszerelvény műszaki mentését végzik, most újra teljes útzár mellett dolgoznak, a járműveket megállították. Torlódásra készüljenek mindkét irányból, akár Városlőd, vagy Herend felől is.
 • Ráadásul Ajkánál, az Úrkút felé vezető úton a 6-os km közelében felborult teherautó, melynek rakománya az úttestre borult. Így ott is teljes útzár van érvényben.
 • Ugyancsak a 8-as főúton, Öskü és Várpalota között lesodródott az útról egy autó. A 34-es km-nél a fél útpályát lezárták. • Tippek
 • Lakáshitel