Ellenzéki vezetésű drogprevenciós bizottságot alakít Tarlós

2019.02.14. 19:05 Módosítva: 2019.02.14. 23:08

Budapesti drogmegelőzési terv kidolgozására állíthat fel ideiglenes bizottságot a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán, írja az MTI.

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett – a budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett – előterjesztésben az olvasható, hogy a drogprevenciós ideiglenes bizottság feladata a fővárosi droghelyzet megvizsgálása és egy egységes, a főváros egészét érintő drogmegelőzési elképzelés kidolgozása, valamint az erről szóló jelentés közgyűlés elé terjesztése augusztus 31-ig.

A javaslat szerint a héttagú testület elnöke V. Naszályi Márta (Párbeszéd) lenne, aki korábbi közgyűlési ülésekre előterjesztést nyújtott be egy fővárosi drogprevenciós stratégia megalkotása érdekében.

A testület legutóbbi, január 23-i ülésén a főpolgármester támogatta V. Naszályi Márta indítványát, ugyanakkor azt javasolta, hogy V. Naszályi Márta vezetésével a célra egy bizottságot hozzon létre a közgyűlés. Tarlós István akkor jelezte azt is, hogy a testület létrehozásához szükséges módosítani a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát.

A javaslat szerint az ideiglenes bizottság képviselő tagja lenne V. Naszályi Márta mellett Gy. Németh Erzsébet (DK), Horváth Csaba (MSZP), valamint Orbán Gyöngyi (Fidesz-KDNP). A testület tagja lenne továbbá Újhelyi Eszter, Sárosi Péter és Walton Attila.