Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Hadházy egy biztonsági kamera felvételével reagált az ügyészség állítására

2019.02.21. 11:45

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy biztonsági felvétellel reagált a Központi Nyomozó Főügyészség azon állítására, hogy ő és az ellenzéki képviselők agresszíven léptek fel az MTVA biztonsági személyzete ellen december 16-án.

A felvétellel kapcsolatban azt írta Hadházy:

Az ügyészség szerint én voltam agresszív az MTVA fegyveres biztonsági őrségével szemben. Eddig is tudtuk, hogy ez nem igaz, de szerencsére a nyomozati anyagok közt ott volt ez a felvétel, ami bizonyítja, hogy hazudnak. A felvételen látszik, hogy ketten váratlanul, hátulról rátoltak a többi őrre, akik aztán kipenderítettek engem és Szél Dettit az épületből.

December közepén a köztévé Kunigunda útjai székházába ellenzéki képviselők mentek be az egyik tüntetés közben, és szerették volna  beolvastatni  az ötpontos követelésüket. A képviselőknek nem sikerült sem a tévés vezetőkkel beszélniük, sem pedig a stúdiókhoz közel jutniuk, mert a köztévé biztonsági emberei nem engedték őket szabadon mozogni az épületben.

Végül a független Szél Bernadettet és Hadházy Ákost az őrök  kidobták  az épületből, a DK-s Varju Lászlót pedig  leteperték.

A Legfőbb Ügyészség  szerdán utasította el az ellenzéki képviselők panaszait , azok után, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség is elutasította a történtek miatt érkezett ellenzéki feljelentéseket. Viszont az MTVA által tett feljelentések miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.