M. Richárd: Két hét múlva lesz a szívműtétem

2019.02.22. 11:41

Megjelent egy fotó a Pestisrácok.hu-n, amin az látszik, hogy M. Richárd, a Dózsa György úti halálos közlekedési baleset fővádlottja egy konditermi gépet használ. Ami azért lehet meglepő, mert a férfit azzal az indokkal engedték el az előzetesből, hogy komoly szívproblémája van, és szívbillentyű-elégtelensége miatt hamarosan műteni is fogják. Telefonon kerestük M. Richárdot, hogy ezt így hogy. A férfi az Indexnek elmondta, hogy az edzés csak átmozgató edzés volt, a műtétje időpontját pedig már kiírták.

M. Richárd ellen tavaly december elején emeltek vádat a Dózsa György úti, két ember halálával végződő közlekedési baleset ügyében, amit összevontak egy korábbi, testi sértéses ügyével. Az első tárgyalási napon a gyanúsított tagadta ugyan, hogy a megengedettnél gyorsabban hajtott volna, de kifejezte sajnálkozását a baleset miatt.

A tárgyaláson jegyezte meg a férfi ügyvédje, hogy M. Richárdnak komoly szívbetegsége van, ezért kérte, hogy engedjék ki a férfit az előzetes letartóztatásból. M. Richárd 2018 vége óta volt letartóztatásban, mivel előtte többször is megszegte a házi őrizet szabályait.

Telefonon értük el a férfit, aki az Indexnek elmondta, látta a PestiSrácok cikkét, tényleg ő és most volt a konditeremben, ám a használt gépen csak 5-5 kg-os súly volt állítása szerint, amit csak átmozgatáshoz használt. Orvosa azt mondta neki, arra figyeljen, pulzusa ne menjen 100 fölé, erre pedig odafigyel.

Azt mondta, a városmajori szívklinikán már kitűzték a műtétje időpontját, ami két hét múlva lesz. Minden vizsgálaton túl van, még egy van hátra: kedden érfestés szívkatéterrel, majd jöhet a nyitott mellkasos műtét, ahol egy aortabillentyűt fog kapni, mondta. Hozzátette, hogy a betegsége miatt az előzetes letartóztatás előtt már azt mondták az orvosok, hogy műteni kell, időpontot végül most kapott. 

Legutóbb a Blikknek arról beszélt, hogy a műtét után börtönre készül. 

Tudom jól, hogy az én esetemben nem lesz felfüggesztett, csak letöltendő börtönbüntetés. Amint vége a kezeléseknek, állok elébe a tárgyalásnak és az ítéletnek!

- mondta.

(Borítókép:  Az elsőrendű vádlott M. Richárd (balról) az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én. - fotó:  Kovács Tamás / MTI)