Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Polt Péter: 196 nyomozás indult az ajánlóívekkel való visszaélések miatt

2019.02.28. 21:36

A tavalyi országgyűlési választások után az ajánlóívekkel való visszaélésekkel összefüggésben 196 nyomozás indult, eddig 3 ügyben történt vádemelés, 2 esetben elmarasztaló jogerős döntés, 1 ügy pedig bírósági szakaszban van, tájékoztatta Polt Péter Szél Bernadettet. Az ellenzéki képviselő írásban kérdezte a legfőbb ügyészt arról, hogy hogy áll a "kamupártok felelősségre vonása". (Polt egyébként megjegyzi, a "kamupárt" megjelölés nem büntetőjogi kategória)

Egy korábbi válaszból egyébként az már kiderült, hogy a NAV-nak a kamupártok 2,6 milliárdos tartozásból eddig összesen 8169 forintot sikerült behajtania. A NAV által indított végrehajtási eljárások egy esetben, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt estében vezettek eredményre.

Korábbi cikkünkben írtuk: 23 országos listát vettek nyilvántartásba az április választásokra, köztük sok olyan párt is a szavazólapra kerül, amelyről korábban nem is hallottunk. Januárban az is kiderült, hogy az ÁSZ nem ellenőrzi ezeket a pártokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!