Fideszesekre cserélték Sorost és Junckert a XV. kerületben

2019.03.06. 10:17

A XV. kerületi baloldali ellenzék a kormány plakátjait felhasználó szórólapokat készített, de Soros György és Jean-Claude Juncker helyett a helyi képviselőtestületben ülő Dr. Pintér Gábort, a helyi Fidesz vezetőjét, volt alpolgármestert és Victorné Kovács Juditot, volt fideszes, ma függetlenként a Fidesszel szavazó képviselőt tették a helyükre, vette észre a 444.hu.

A szórólapot - amit a helyi MSZP, DK, RÁTE és a liberálisok készített - a kerületi lakosok postaládáiba szórják be. A szórólap első felén az olvasható, hogy

Önnek is joga van tudni, hogy a Fidesz és a függetlennek látszó fideszes XV. kerületi képviselők cserben hagyták a kerületet.

A hátsó oldalon pedig felsorolják azokat a képviselőket, akik a képviselő-testületben a Fidesz frakciójában ülnek, illetve függetlenként a kormánypárttal szavaznak.

Az ellenzék szórólapja szerint ők tehetnek arról, hogy a kerületnek nincs költségvetése, amiben például növelték volna a helyi közalkalmazotti béreket, a kerületi fejlesztéseket, csökkentették volna a várólistákat és erősítették volna a szociális védőhálót.

Bihal Dávid szocialista képviselő az Indexnek elmondta, a teljes kerületben szétszórják a szórólapot, amit online kampányban is terjeszteni fognak, azonban közterületi plakát nem készül majd belőle.