Karácsony: Tarlós hazudik

2019.03.06. 17:00

Feltehetően a romló közvélemény-kutatási adatok hatására Tarlós István valótlanságok sorával próbál lejáratni. Elég volt! Tarlós hazugságaival szemben azonban megteszem a jogi lépéseket.

– írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, Zugló polgármestere.

Tarlós István főpolgármester, egyben a Fidesz főpolgármester-jelöltje az idei önkormányzati választásokon, egy Magyar Nemzet-interjúban beszélt Karácsony Gergely zuglói polgármester, egyben az MSZP főpolgármester-jelöltjének kerületéről.

Mint arról beszámoltunk, Tarlós többek között azt mondta, hogy míg a II. kerületnek például ötszázmillió forint nyeresége van a parkolásból, ellenben Zuglónak, Karácsony Gergely kerületének nyolcszázmillió a vesztesége. Utóbbi helyen ráadásul „a parkolóórák fajlagos karbantartási költsége egyenként 134-szer" kerülnek többe, mint az I. kerületben. Az I. kerületben ötszáz forint a karbantartási díj, Zuglóban pedig 67 ezer forint egy parkolóórára vetítve.

Erre Karácsony így reagált:

  • Nem igaz, hogy a fizetős parkolás bevezetését és annak díjtételeit én kezdeményeztem. A valóság az, hogy Papcsák Ferenc, fideszes elődöm kezdeményezte azt a Fővárosnál 2011. október 20-án.
  • Nem igaz, hogy csak a kerületeken múlik, hogy a parkolásuk mennyire nyereséges. A valóság ezzel szemben az, hogy éppen a Fővárosi Közgyűlés döntései felezték meg a zuglói parkolási bevételeket a Városligeti zónával kapcsolatos döntéseikkel.
  • Nem igaz, sőt teljesen abszurd állítás az, hogy Zuglóban a parkolóórák karbantartási költsége egyenként 134-szer több lenne, mint más kerületben. A valóság az, hogy a Tarlós által hivatkozott összeg Zugló esetében nem a karbantartásra vonatkozik, hanem a teljes üzemeltetésre.