Vezércikkben követeli a Magyar Nemzet, hogy a Fidesz lépjen ki a Néppártból

2019.03.07. 08:01
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Vezércikkben követeli a Magyar Nemzet, hogy a Fidesz lépjen ki a Néppártból

A kormányközeli lap szerint tilos tovább várni, szövetséget kell kötni az európai populistákkal.

2232 · Mar 07, 2019 08:01am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A kormányközeli Magyar Nemzet vezércikkben követeli, hogy a Fidesz lépjen ki a Néppártból és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal.

A szerkesztőségi véleménycikk egyértelműen fogalmaz, már-már utasítva a kormányfőt (persze ne legyenek kétségeink, a lap nem utasít, sokkal inkább Orbán Viktor elvárását közvetíti): 

Nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot. A magyar miniszterelnöknek muszáj lesz e harc élére állnia. Ez következik mindabból, amit eddig képviselt.

"Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal" - írja a lap, aztán hosszan ekézni kezdi a Néppártot: "A néppárt már nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt. A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett."

Junckert sem kíméli: "Ma Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja."

A Magyar Nemzet szerint "Orbán Viktor, aki eddig is élharcosa volt a valódi Európának, most nem árulhatja el ezt az Európát és a valódi európai értékeket egy önmagát megtagadó néppárt kedvéért, a konzervativizmusnak, a kereszténységnek, a kohli örökségnek hátat fordító néppárti politikusok vérlázító ultimátumai miatt". 

Szájer elismerte, hogy egyeztetnek a CDU-val

Ehhez kapcsolódik, hogy Szájer József fideszes EP-képviselő interjút adott a Magyar Hírlapnak. "Ha döntés születik a Fidesz kizárásáról, akkor konstatálnunk kell, hogy a bevándorláspártiak legyőzték a bevándorlásellenes erőket" – mondta a lapnak Szájer. 

A politikus elismerte, hogy tárgyalnak a háttérben a CDU-val. "A CDU és Fidesz között folyamatos a párbeszéd, szakpolitikai és egyéb kérdésekben. Ennek részeként valóban volt a minap is egy találkozó a felek részéről, de szó sincs titkos egyeztetésről. Megjegyzem, én is minden héten találkozom a frakcióvezetőmmel, Manfred Weberrel" - közölte. 

A Néppárttal kapcsolatban Szájer ezt mondta: "Orbán Viktor miniszterelnök számtalan fórumon elmondta, hogy mi már nem az EPP főárama, hanem egy kereszténydemokrata-jobboldali szárnya vagyunk. A Fidesz ráadásul a Néppárt legsikeresebb pártja. Értelmezhetetlen, hogy miért akarja egy pártcsalád a legsikeresebb pártját kizárni. Azok a politikai erők, amelyeknek eddig sem tetszett a bevándorlással kapcsolatos álláspontunk, most úgy érzik, hogy nem akarnak egy olyan pártban lenni, amelynek egyik legerősebb képviselője az övéikkel ellentétes nézeteket vall."