Testvére adatait diktálta be a rendőröknek, vádemelés lett belőle

2019.03.08. 07:23

Közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a tatabányai ügyészség egy nő ellen, aki igazoltatás közben, majd tanúvallomás felvétele közben is testvére adatait diktálta be, ráadásul a jegyzőkönyvet a testvére nevében írta alá. 

2017. április 26-án a késő esti órákban egy tatabányai lakásban rendőri intézkedés során igazoltatták a vádlottat, aki a személyi azonossága megállapítására szolgáló iratot a vele szemben intézkedő járőröknek nem tudott adni, ezért a járőrök bemondás alapján rögzítették az adatait, erről jelentést készítettek.

Mint később kiderült, nem a saját, hanem testvére adatait adta meg, így az előállításról készült jelentésben a rendőrök valótlan adatokat rögzítettek az előállított személy adataiként.  

Másnap a nyomozó hatóság a vádlottat tanúként hallgatta ki egy nyomozás során, ekkor a vádlott ismét a testvére adatait adta meg, a tanúkihallgatási jegyzőkönyvet a testvére nevében írta alá.

A közlemény szerint az ügyészség vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.