János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Testvére adatait diktálta be a rendőröknek, vádemelés lett belőle

2019.03.08. 07:23

Közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a tatabányai ügyészség egy nő ellen, aki igazoltatás közben, majd tanúvallomás felvétele közben is testvére adatait diktálta be, ráadásul a jegyzőkönyvet a testvére nevében írta alá. 

2017. április 26-án a késő esti órákban egy tatabányai lakásban rendőri intézkedés során igazoltatták a vádlottat, aki a személyi azonossága megállapítására szolgáló iratot a vele szemben intézkedő járőröknek nem tudott adni, ezért a járőrök bemondás alapján rögzítették az adatait, erről jelentést készítettek.

Mint később kiderült, nem a saját, hanem testvére adatait adta meg, így az előállításról készült jelentésben a rendőrök valótlan adatokat rögzítettek az előállított személy adataiként.  

Másnap a nyomozó hatóság a vádlottat tanúként hallgatta ki egy nyomozás során, ekkor a vádlott ismét a testvére adatait adta meg, a tanúkihallgatási jegyzőkönyvet a testvére nevében írta alá.

A közlemény szerint az ügyészség vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!