Kitiltották az Echo TV két munkatársát a Parlamentből

2019.03.13. 17:39

Csütörtöktől kitiltották az Echo TV két munkatársát a Parlamentből - írta a kormánypárti Pestisracok.hu. A portál szerint Bohár Dániel és Jánosi Attila Zsolt március 12-én Varga-Damm Andrea jobbikos képviselőt próbálta tiltott helyen kérdezni.

Február közepén Szarvas Szilvesztert és a szerb-magyar határon korábban rugdosódó László Petra operatőrt tiltották ki a parlamentből (Szarvas egyébként az Echo TV munkatársa is), amikor a szintén jobbikos Jakab Pétert kérdezték olyan helyen, ahol az Országház szabályai szerint nem lehetett volna. 

Januárban is kitiltották a kormánypárti Echo TV egyik munkatársát a parlamentből, miután titokban lefotózta a Képviselői Irodaház menzáján ebédelő MSZP-s Újhelyi Istvánt. 

Kövér és a sajtófőnöke a szabály megsértése miatt már több újságírót és operatőrt is kitiltott rövidebb-hosszabb időre a Parlamentből az elmúlt években. Sőt, az is előfordult, hogy komplett szerkesztőségtől tagadták meg a belépést. Ez a ciklus is a sajtó rendszabályozásával indult, ugyanis több újságírótól, köztük az Index munkatársaitól is megtagadta Kövér László a belépést a korábbi szabálysértésekre hivatkozva.