Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

A Konkoly-Thege útnál is kivágták a fákat a Normafa kapuja miatt

2019.03.14. 12:02 Módosítva: 2019.03.14. 14:41

"Szerdán sikerült a XII. kerületi Konkoly-Thege Miklós úton is tarra vágni az erdőt a Normafa projekt keretében :(" - tudtuk meg olvasónktól.

Csatolta a helyszíni képet a favágásról:

a Google Mapsen még látszik, milyen zöld volt itt előtte az út:

A környéken tavaly óta nagy favágás, építkezés folyik, építik a Noramfa kapuját, ennek kapcsán júniusban is beszámoltunk egy nagyobb fakivágásról. 

A Normafa NEM park, hanem ERDŐ Facebook-oldal nyomon követi a munkálatokat, és február 17-én tettek ki egy posztot arról, hogy mennyi fát vágtak már ki az építkezés miatt. 

A fenti műholdképen a pirossal határolt rész tavalyi teljes kipusztítása után, mostanra már a zölddel körberajzolt terület is elesett - írták akkor. Olvasónk szerint pedig a képen eddig nem jelölt részen is kivágták a fákat.  

A fákért aggódó közösség oldalán fotókat közöltek azokról a kivágott fatönkökről, amik az érintett terület hatalmas fáihoz tartoztak még nemrég.

Az Eötvös út 48. alatti szecessziós villaépületet újítják fel, és itt lesz a Normafa Park és a fogaskerekű felső fogadóközpontja. Mellé pedig egy új, tájba illő kiszolgálóépületet is kialakítanak, ahol lesz kávézó, melegkonyhás étterem, információs és tájékoztatópont, csomagmegőrző, öltöző, sportszerkölcsönző, és egy, a környék múltját és természeti értékeit bemutató interaktív kiállítótér. A tetején lenne egy egész évben használható, műanyag borítású tanulósípálya is.

A Hegyvidéki Önkormányzat reagált a cikkünkre. Azt írták, a cikkben jelzett terület fakivágásokkal érintett része nem erdő, hanem „Településszerkezeti jelentőségű gyűjtőutak” övezeti besorolású. Azt a kiegészítést tették:

Az Önkormányzat munkája nyomán az elmúlt években sok minden megvalósult, aminek köszönhetően kulturáltabbá, rendezettebbé vált a város népszerű kirándulóhelye. A tavaly elbontott egykori Hotel Olimpia területén közparkot alakítunk ki, a Normafa Síház melletti parkolót, illetve a mostani buszfordulót is zöld területté alakítjuk. A munkálatok befejezését követően pedig a területen összességében több mint 1000 nm-el nő majd a zöldfelület.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek