Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Bécsben nyit új kampuszt a CEU

2019.03.22. 13:47

A Közép-európai Egyetem (CEU) Bécsben nyit új kampuszt - ezt a CEU közölte, nem felejtve megemlíteni, hogy az intézményük az "elismert QS nemzetközi egyetemi rangsor szerint a világ egyik vezető egyeteme a társadalom-, bölcsészet- és üzleti tudományok terén."

Az új kampuszt Bécs Favoriten kerületében, a Quellenstrasse 51-es szám alatt nyitják meg. "Egy ambiciózus, több millió eurós átépítési projekt lezárultával egy 6 emeletes épület várja majd a CEU új diákjait 2019 őszén. A felújítás során egy közös munkát és tanulást elősegítő teret alakítanak ki az épületben. Közel 20.000 négyzetméteres területen lesz a CEU Vienna otthona, ami diákok, oktatók és dolgozók közössége a világ egyik legjelentősebb egyetemi városában" - írják közleményükben. 

A CEU egyúttal megköszönte a támogatást Michael Ludwig bécsi polgármesternek, Michael Häupl korábbi polgármesternek, Sebastian Kurz osztrák kancellárnak, Heinz Faßmann oktatási miniszternek, és "mindazoknak, akik elkötelezettek az akadémiai szabadság mellett". 

“Az új kampusz nemcsak a CEU világszínvonalú oktatási és kutatási tevékenységének folytatását biztosítja, hanem lehetőséget nyújt új együttműködésekre, egyetemi partnerségekre és gyakornoki programokra bécsi és távolabbi szomszédainkkal.” - mondta Liviu Matei, a CEU rektorhelyettese.

A Quellenstrassén lévő kampusz 2025-ig szolgál a CEU átmeneti otthonaként. Hogy 2025 utánra egy végleges otthont találjon az egyetemnek, a CEU eredményes egyeztetéseket folytat Bécs városával arról, hogyan lehetne a Steinhof területén található épületeket az egyetem és a környékbeliek számára előnyös módon átalakítani.