Júlia, Rita
12 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Nem csak árulták, rabolták is a drogot a budapesti dílerek

2019.03.24. 15:13 Módosítva: 2019.03.24. 15:17

Azt mondják tolvajoktól lopni nem bűn, nehéz lenne ennek most megállapítani a filozófiai igazságtartalmát, de egy biztos, hogy a rendőrség akkor is lecsap, ha az elkövetők drogot lopnak más bűnözőktől. 

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. Ádám 29 éves budapesti lakos és társai ellen – derül ki a rendőrség police.hu-n megjelent közleményéből. A férfi a nyomozás adatai szerint többféle – különböző forrásokból beszerzett – drogot értékesített fővárosi bűntársaival együtt Budapesten. A kábítószer vásárlásakor esetenként fegyverrel fenyegették meg üzlettársaikat, nem fizettek az anyagért, azt rablás útján szerezték meg.

A tettenéréskor, majd a gyanúsítottak otthonaiban tartott kutatások alkalmával a rendőrök összesen

közel 1 kilogramm kokaint, amfetamint és kannabiszgyanús anyagot, 19 darab ecstasy tablettát, több millió forint készpénzt, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez használt eszközöket foglaltak le, illetve három fegyvert és lőszereket, amelyek szakértői vizsgálata folyamatban van.

A KR NNI nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki H. Krisztiánt, K. Marcellt és N. Ágnest kábítószer-kereskedelem bűntett, H. Ádámot ezen túl még rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt is, J. Lászlót pedig kábítószer birtoklása miatt. Utóbbi férfi kivételével a négy gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!