Bűnösnek találták a fiatalokat, akik a Parlamentnél fogdosták a nőket, és videóra vették

2019.04.10. 10:30

2017-ben kilenc fiatal nővel viselkedtek szeméremsértő módon fiatalkorúak, és közben mobillal vették a zaklatásokat, elítélték őket – közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A négy fiatalkorú vádlott – 14 és 16 év közötti fiúk – megbeszélték, hogy saját szórakoztatásukra az utcán egyedül sétáló, véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőket fogdosnak, és az egyikük mobiltelefonnal felveszi.

Az volt a céljuk, hogy az így készült felvételeket később egy videóba összevágják, és kirakják az internetre. 

2017. június 11-én és június 12-én összesen 9 nő sérelmére követtek el a fenti módon szeméremsértést. A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz főleg az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda, majd őket egy hirtelen mozdulattal szeméremsértő módon megérintette, nemi szervüket fogdosta, valamint emellett több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve szoknyát. Egy esetben az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták.

A szeméremsértő támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd ezután mind a négyen elfutottak.

A négy fiúval szemben a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege 9 rendbeli, emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és egyiküket 100 óra jóvátételi munka végzésére ítélte, társait 2, illetve 1-1 évre próbára bocsátotta. A bíróság elrendelte a fiatalkorúak pártfogó felügyeletét, illetve elkobozta az elkövetéshez használt mobiltelefont. A mobiltelefon elkobzása miatt az egyik vádlott védője fellebbezést jelentett be, a Fővárosi Törvényszék azonban az ítéletet e részében is helybenhagyta.