Babakocsit is toltak át a zebrán, amikor áthajtottak a piroson

2019.04.12. 18:00 Módosítva: 2019.04.12. 19:22

A vasárnapi BMW-s ámokfutó után újabb durva közlekedési szabálysértésről adott le videót az RTL Klub

Még egy babakocsi is a zebrán volt, amikor két autós is áthajtott a piros lámpán a gyalogosok között Székesfehérváron csütörtökön. Az RTL-nek egy néző küldte el az általa készített felvételt. 

A szürke Audi a belső sávban érkezett, és a sofőr ugyan folyamatosan fékezett, de a pirosnál már nem tudott megállni, inkább úgy döntött, hogy átmegy. A mögötte jövő autó viszont már meg tudott volna állni, mégis úgy döntött, hogy átcsusszan, csak előbb átengedte a babakocsis társaságot.

A szemből szabályosan kanyarodó autósok is veszélyben voltak. Az első autós, az audis akár frontálisan is ütközhetett volna a szemből kanyarodóval. 

A vasárnapi BMW-s ellen amúgy eljárást indított a rendőrség, és többszázezres bírságra számíthat a több piroson átmenetel miatt. 

Az RTL-nek nyilatkozó közlekedési szakértő szerint viszont az a legnagyobb baj, hogy az ilyen esetek szinte megszokottnak számítanak Magyarországon. A hétfői riportban elhangzik, hogy az ORFK főosztályvezetője szerint a közlekedők jelentős része nem jogkövető, csak akkor, ha tudja, hogy látják a rendőrök. Szerinte nemcsak a gyorshajtás gyakori, hanem a piroson áthajtás is, vagy hogy nem adja meg az elsőbbséget a gyalogosoknak.

Vigyázzon, mert ezek szerint mégis látják.   • Tippek
  • Bankszámla