István, Vajk
20 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

A nap lebukása: büntetni akart, saját magát mérte be a traffipaxos rendőr

2019.04.19. 11:50

Álcázott Audi A3-as kocsival mért sebességet egy Pest megyei rendőrjárőr a főváros környéki utakon. A traffipaxos autóval menet közben is lehet mérni azt, hogy a civil rendőrautó mellett mennyivel haladnak el az autósok.

A járőr bemért egy 30-as sebességkorlátozás tábla mellett 90-nel elhaladó sofőrt, megállította, meg is büntette négy pontra és 60 ezer forintra.

A megbüntetett férfi ezután bement a rendőrsége, és kikérte az eljárás dokumentumait, benne a traffipaxos videofelvétellel. Ebből aztán kiderült, hogy

az álcázott Audi, ami mérés közben nem használt megkülönböztető jelzést, jóval gyorsabban ment, mint az általa megbüntetett sofőr.

A rendőr ugyanis elérte a 97 kilométer per órát is ugyanazon a szakaszon.

A megbüntetett autós feljelentést tett a rendőr ellen, az eljárás folyamatban van.

Frissítés: Az ORFK szombat este reagált egy közleményben a hírre:

Bár olyan ügyben, amelyben bírósági eljárás van folyamatban, nincs hatáskörünk nyilatkozni, azt fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a jelöletlen rendőrségi gépkocsikkal is be kell tartani minden közlekedési szabályt. Amennyiben azonban a jogsértő járművezető  megállításához, forgalomból kiemeléséhez a nem rendőri jelleggel ellátott járműnek a megengedett legnagyobb sebességet át kell lépnie, abban az esetben megkülönböztető jelzés (amivel ezek a gépkocsik is rendelkeznek) használata kötelező.

(24.hu)