Jogerősen elítélték a kollégánkat megverő KFC-s biztonsági őrt

2019.04.26. 09:31

Ahogy azt 2017-ben megírtuk, a budapesti Király utcánál a körúton található KFC gyorsétterem biztonsági őre megverte Szabó Zoltánt, az Index újságíróját, tartalomfejlesztési vezetőjét. Az ügyészség friss közleménye szerint jogerősen elítélték a biztonsági őrt.

Munkatársunk a Facebook-oldalán posztolt bejegyzése szerint kiállta a sort az étteremben, amikor az eladó közölte vele, hogy csak elvitelre kérhet ételt. Ekkor visszakérdezett, hogy ezt miért nem lehetett volna valahol jelezni, mert akkor nem várta volna ki a sort, mire az alkalmazott arra kérte, álljon ki a sorból. Zoli kérte a vendégkönyvet, mire az eladó közölte, hogy az nincs. Ezután kérte, hogy ha nincs vendégkönyv, hívják az üzletvezetőt.

A biztonsági őr ezután kollégánkat "indokolatlanul megragadta a ruházatánál, az utcára rángatta, majd arcon ütötte", áll a közleményben. A biztonsági őr nem kért meg arra, hogy távozzak, sőt még csak fel sem szólított: egyszerűen megragadott és irtózatos erővel végigráncigált az éttermen, majd kidobott az ajtón. Amikor kissé döbbenten felnéztem, csak annyit tudtam kérdezni, hogy ugye nem fogsz még megütni is? Ekkor ütött meg először. Ököllel. Leesett a szemüvegem, és éreztem, hogy az orrom elönti a vér" - írta akkor kollégánk az esetről.

Kollégánk végül 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülés bekövetkezésének is fennállt az esélye, fogalmaz az ügyészség. A biztonsági őr ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A vádlott biztonsági őrként túllépte az intézkedési körének határait, amikor kirángatta és többször megütötte a vásárlót; felfüggesztett börtönre ítélték.

"Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott tárgyaláson a vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a további tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte" - írja az ügyészség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport