16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Orbán a határkerítésnél pózolt Salvinivel

2019.05.02. 14:02 Módosítva: 2019.05.02. 15:42

Magyarországra érkezem egy új Európát építeni, üzente még a repülőgépről Matteo Salvini olasz belügyminiszter a csütörtöki, Orbán Viktor magyar kormányfővel való találkozója előtt a Twitteren.

Az olasz Liga vezetője már Magyarországon tartózkodik, ahová azzal a céllal jött, hogy pártpolitikai szövetséget kössön Orbánnal.

A magyar kormányfő az Instagram-oldalán néhány képet meg is osztott, amelyen Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel közösen a magyar határon megépített kerítésnél, valamint – vélhetően – a röszkei határvédelmi irányítóközpontban pózolnak.

@matteosalviniofficial #határszemle #border #borderinspection

327 Likes, 12 Comments - Orbán Viktor (@orbanviktor) on Instagram: "@matteosalviniofficial #határszemle #border #borderinspection"

Az olasz belügyminiszter is képeket osztott meg a találkozóról a déli határnál, ő a Facebook-oldalát használta erre a célra:

Salvinit hivatalosan Pintér Sándor belügyminiszter hívta meg Magyarországra, de az olasz politikus nem titkolta, hogy európai szövetségépítése miatt akar találkozni, elsősorban nem magyar kollégájával, hanem Orbán Viktorral. Pintér ugyan fogadja Salvinit délután, közös sajtónyilatkozatot is tesznek, ám a budapesti vizit fő attrakciója egyértelműen az Orbán-Salvini sajtótájékoztató lesz.

A NEMZETKÖZI SAJTÓ, ÉS MAGA ORBÁN VIKTOR IS Azt SEJTETTE A NAPOKBAN, HOGY AZ OLASZ MINISZTERELNÖK-HELYETTES PÁRTPOLITIKAI CÉLOKKAL, KIFEJEZETTEN SZÖVETSÉGET KÖTNI ÉRKEZIK BUDAPESTRE, így jelenleg mindenki azt találgatja, lehet-e bejelentés Orbán hivatalában.

Salvini ugyanis egy európai összefogást  hirdetett meg  azoknak, akik a nemzetállamokat akarják képviselni Brüsszellel szemben. Meghívták a Fideszt is, a magyar kormánypárt azonbannem jelezte, hogy részt akar venni ebben az együttműködésben, és bár Salvini nagyon számított Orbán Viktorra, a kormányfő, illetve a Fidesz más prominense sem ment el az új, populista szövetség megalakulására. 

A napokban azonban fordulat látszik beállni a Fidesz, és így Orbán eddig az európai néppárti tagság mellett kiálló nyilatkozatokban, és Orbán mint most már erősebben közeledne Salvinihez, továbbá az általa meghirdetett, uniós szintű politikai tömörüléshez.

Salvini röszkei látogatásáról Orbán Viktor egy videót is posztolt a Facebookon:  • Hírek
  • Hírek