János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tiborcz oldalán lehet várakozni, a japán nagykövetségén nem a XII. kerületben

2019.05.11. 10:17 Módosítva: 2019.05.11. 14:49

A Népszava vette észre azt a kis parkolási anomáliát, ami a japán nagykövetség utcájában állt be. A nagykövetség melletti kis zsákutcában korábban csak a nagykövetség dolgozói hajthattak be, mígnem Tiborcz István a szomszédba költözött, és hirtelen kikerült egy csomó megállni tilos tábla, egyedül a Tiborcz felőli oldalon van annyi engedmény, hogy 4 órát lehet várakozni. Az alkalmazottak így nem tudnak ott parkolni, ellenben Tiborcz vendégei kényelmesen meg tudnak állni egy látogatás idejére. 

Tiborcz István:

Miután Tiborcz megvette a nagykövetséggel szemben lévő ingatlant, és felújíttatta, a Népszava értesülései szerint rendszeresen elkezdtek a Tiborcz-házba érkező vendégek a kis utcában parkolni. A nagykövetség megkereste a dologgal a Külügyminisztériumot, azt nem tudni, hogy válaszoltak-e, 

viszont váratlanul idén januárban új táblákat szerelt fel az önkormányzat az utcában:

  • A japán nagykövetség oldalán várakozni tilos táblákat szereltek fel, így azon az oldalon legfeljebb öt percig állhatnak meg autóval, és csak úgy, hogy a sofőr a járműben marad.
  • Tiborczék oldalán kicsit megengedőbbek voltak, ugyanis ott egy módosító tábla lehetővé teszi, hogy maximum 4 órán át várakozzanak. 

A Népszava megkereste a nagykövetséget az ügyben, ők a következő választ adták: "A Nagykövetség kiépített parkolóval rendelkezik a követség területén belül, így a közúton található parkolóhelyek elérhetőségével, illetve használatával kapcsolatosan különösebb változást a mindennapokban nem tapasztalt.”

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!