Tömegszerencsétlenséget okozott a részeg buszsofőr Ceglédnél

2019.05.15. 10:11

Tömegszerencsétlenséget okozó, ittas állapotban elkövetett vezetés miatt emeltek vádat azzal a buszsofőrrel szemben, aki 2017-ben Cegléd környékén részegen egy körforgalomban felborult egy busszal – közölte a Budakörnyéki Járási Ügyészség. A balesetben 17 utas sérült meg.

reszegbusz1
Fotó: Police.hu

A vádlott 2017 júliusában Cegléd lakott területén kívül, a 311. számú főúton Tápiószőlős felől Cegléd felé közlekedett egy szerződéses buszjárattal. A buszon húszan utaztak.

A férfi vérében olyan mértékű etil-alkohol-koncentráció volt, ami a bűncselekményi minősítést megalapozó mennyiség háromszorosa.

reszegbusz2

Egy körforgalom felé haladt olyan útszakaszon, ahol maximum 60-nal lehet menni. Ittassága miatt figyelmen kívül hagyta a sebességkorlátozást, 90 km/órával közelítette meg a körforgalmat. 

Ebben a körforgalomban a busz 20-25 km/h sebességgel tudott volna biztonsággal áthaladni. A férfi ennek a sebességnek közel háromszorosával, 64-70 km/órával hajtott be a körforgalomba. A busz sodródni, majd borulni kezdett, végül az úttesten átlósan a jobb oldalára borult.

Az utasok közül egy ember maradandó fogyatékossággal járó, súlyos sérülést, további négy súlyos sérülést, és 12 könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyészség börtönbüntetést és a vezetéstől való eltiltást indítványozott vele szemben.