Lemondott Solymos László szegedi alpolgármester

2019.05.23. 13:45

Személyes és családi okokra hivatkozva lemondott Solymos László, Szeged alpolgármestere, írja az önkormányzati tulajdonú szeged.hu. 

A Gyulai Járásbíróság 2018 októberében a Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi vezetőjét és a cég parkolási üzletág-vezetőjét társtettesként, Szeged korábbi címzetes főjegyzőjét, a polgármesteri kabinet vezetőjét és Solymos Lászlót pedig felbujtóként jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondták ki bűnösnek, írja a 24.hu.

A bíróság szerint a vádlottak 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak másoknak úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk lett volna. Olyanoknak is adtak, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

A vádlottakat hat és tíz hónap közötti büntetésre ítélte, de egy évre felfüggesztve. Fellebbezés miatt az ítélet nem volt jogerős, másodfokon a Gyulai Törvényszék tárgyalja majd az ügyet május végén.

Még tavaly októberben a Fidesz és KDNP szegedi önkormányzati képviselői összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett Solymos ellen, ez végül nem indult meg.