Több mint 17 kiló kábítószert foglaltak le a rendőrök egy szombati akcióban

2019.05.26. 10:42

A BRFK és az NNI nyomozói közös akcióban fogtak el négy férfit, akik többféle kábítószert árultak Budapesten – írja a police.hu.

A nyomozók szombaton 1 óra után Pomázon egy műhelyben fogták el a 44 éves budapesti K. Norbertet, valamint két társát, egy 48 éves olasz és egy 24 éves horvát férfit. A három gyanúsított ekkor éppen egy fagyasztóládából pakoltak ki közel tizenkét kilónyi marihuánát, melynek értéke meghaladta a 20 millió forintot. A rendőrök a marihuána mellett 22 ezer eurót, és három autót is lefoglaltak.

Negyedik társukat, a 42 éves budapesti A. Attilát két órával később, újbudai lakásán fogták el a nyomozók. A férfi lakását átkutatták, ahol több mint 4 kilogramm amfetamint, 1120 gramm marihuánát, valamint 391 gramm kábítószergyanús fehér port találtak, több mint 17 millió forint értékben. A kutatás során a nyomozók 116 ezer forint és 7100 eurót készpénzt is találtak, amit szintén lefoglaltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói K. Norbertet és három társát gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, ellenük kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.