Egyetlen lövéssel, 91 méterről találta el vadásztársát

2019.05.29. 08:24

Vádat emeltek egy olasz vadász ellen, aki még 2017 őszén lelőtte egyik társát a Komárom-Esztergom megyei Bakonysárkány és Aka között, közölte az ügyészség.

Párás, ködös volt az idő azon a napon, november 24-én. A vádlott és segítője az egyik vadászlesen, a későbbi áldozat tőlük 650 méterre, egy másik vadászlesen volt.

Már éppen indulni készültek, amikor a csapat olasz tagja úgy döntött, még megpróbálkozik a cserkelő vadászattal, vagyis gyalogosan, apró megállásokkal próbál elejteni egy állatot. Erről viszont nem szólt a többieknek.

A korábban említett második vadászlesnél a fegyverét a lőbotra tette, belenézett a hőkamerás távcsőbe, megbotlott, az ujja hozzáért a ravaszhoz, és véletlenül leadott egy lövést. Eltalálta a tőle 91 méterre lévő áldozatot, aki a helyszínen életét vesztette.

1 2099
Fotó: Police.hu

A hatvanéves vádlott nem várta meg az eljárás végét a magyarországi házi őrizetben, tavaly márciusban visszament Olaszországba. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását javasolta, és hosszabb időre eltiltanák őt a vadászattól.