Részvétet nyilvánított a kormány, Orbán Viktor és Áder János is

2019.05.30. 07:45 Módosítva: 2019.05.30. 09:01

Tömören részvétét nyilvánította a dunai hajóbalesetben elhunyt dél-koreai áldozatok családjainak az Orbán-kormány. A Facebook-oldalukon közölték: „Egész éjjel zajlott a mentés. A rendőrök, katasztrófavédők, búvárok, mentők, a túlélőket kezelő orvosok munkájához minden segítséget megadunk.”

Megírtuk, szerda este negyed 10-kor felborult és elsüllyedt egy hajó a Margit hídnál, miután összeütközött egy szállodahajóval. Éjjel fél 1-kor az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, legalább 7 ember halt meg, 7 embert kórházban ápolnak, 21 másik utast pedig jelenleg is keresnek. A mentés nagy erőkkel zajlik, a keresést a Duna teljes magyarországi szakaszára kiterjesztették a hatóságok.

Levélben fejezte ki együttérzését Orbán Viktor kormányfő Lee Nakjon dél-koreai miniszterelnöknek és népének a Dunán szerencsétlenül járt dél-koreai turisták tragédiája miatt. Biztosította őt arról, hogy a magyar hatóságok minden lehetséges erőfeszítést megtesznek a túlélők felkutatása érdekében – tájékoztatta az MTI-t csütörtök reggel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Gondolatainkban és imáinkban az áldozatok családtagjaival és Dél-Korea népével vagyunk ezekben a legnehezebb pillanatokban

– fogalmazott Orbán Viktor.

Áder János köztársasági elnök is részvétét fejezte ki Mun Dzseinnek, a Koreai Köztársaság elnökének a Budapesten történt dunai hajóbaleset miatt. Az MTI-nek a Köztársasági Elnöki Hivatal által csütörtök reggel eljuttatott részvét-táviratban Áder biztosította a koreai államfőt arról, hogy Magyarország mindent megtesz a súlyos szerencsétlenség túlélőinek felkutatásáért, a kórházba szállítottak mielőbbi gyógyulásáért.

A köztársasági elnök közölte, a magyar hatóságok alapos vizsgálatot folytatnak a baleset okainak és felelőseinek megállapítására, és ennek során készen állnak az együttműködésre a koreai szakértőkkel. 

Áder János őszinte részvétét és együttérzését fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozóinak és az egész koreai nemzetnek. Az államfő reményét fejezte ki, hogy sikerül még túlélőket találni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport