Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi Veszprémben

2019.06.01. 11:46
Az airsoftos fegyverekkel felszerelkezett férfit őrizetbe vették, a TEK-nek végül nem kellett beavatkoznia.

Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi egy veszprémi üzem területén, az esetből némi médiapiaci adok-kapok is kialakult.

Mint a rendőrség közleménye jelzi: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság  2019. május 31-én 21 óra 3 perckor érkezett bejelentés egy veszprémi üzemből arról, hogy

egy férfi munkahelyi konfliktus miatt fenyegetőzik, majd ezt nyomatékosítva a nála lévő fegyvert megmutatta egyik kollégájának."

A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol megkezdték a gyár üzemeinek kiürítését. Közben azonosították a lehetséges elkövetőt, akit a rendőrök 21 óra 43 perckor az egyik gyáregységből kilépve felismertek.

Felszólították, hogy adja át magát a hatóság munkatársainak, melynek a férfi ellenállás nélkül eleget tett.

Az időközben értesített Terrorelhárítási Központ munkatársainak intézkedése a helyszínen nem vált szükségessé, ezért ott meg sem jelentek. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt. A rendőrök az elkövető hátizsákjában – melyet a munkaállomásánál hagyott – kettő, nem lőfegyvernek minősülő airsoft fegyvert találtak, melyet lefoglaltak. Ellene - őrizetbe vétele mellett - felfegyverkezve elkövetett garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Ami pedig a médiabeli kezelést illeti, az esetről először a pestisracok.hu írt, majd amikor a444.hu rákérdezett a rendőrségnél az eset körülményeire, a police.hu-n megjelent az ominózus közlemény, amely cáfolta a fegyveres támadás tényét.