István, Vajk
18 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Öt drogkereskedőt fogtak el Szegeden

2019.06.02. 07:10 Módosítva: 2019.06.02. 10:38

Öt kábítószer-kereskedőt és tíz fogyasztót fogtak el Szegeden a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai, akik pénteken hajnalban egyszerre tizenöt helyszínt kutattak át - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

A rendőrök több mint tízmillió forint piaci értékű kokaint, amfetamint, ecstasy-tablettát, marihuánát, valamint LSD-bélyeget találtak. 

A kereskedők az  illegális bevételt egymás között elosztották, azt különböző használati cikkek, járművek és ingatlanok megvásárlásába fektették, de előfordult, hogy szerencsejátékra fordították.  A bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében a helyszíneken több mint tizenötmillió forint értékben foglaltak le hat gépjárművet, arany ékszereket, műszaki cikkeket, magyar és külföldi bankjegyeket.

A 49 éves R. István, az 50 éves R. Mátyás, a 39 éves V. József, a 30 éves G. Máté, valamint a 28 éves S. Mátyás ellen bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a csoport tagjait őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A tíz fogyasztónak kábítószer birtoklása miatt kell felelnie.