Az egyik dél-koreai holttestét találták meg Hartánál, Budapesten is kiemeltek egy áldozatot

902A7166 1
2019.06.03. 18:36 Módosítva: 2019.06.03. 19:05

A Terrorelhárítási Központ hétfő kora esti közleményében megerősítette, hogy a dél-koreai búvárok kiemelték a Hableányból az egyik áldozat holttestét.

A délelőtti felderítő merülés során a magyar szakemberek egy holttestet találtak a víz alatt, amely megjelölése után tovább folytatták tevékenységüket, a roncs állapotának felmérését. Az őket követő koreai búvárok a – magyarok által megjelölt – testet merülésük során a felszínre hozták.  A TEK kihelyezett vezetési pontján a műveletek most is folyamatosak, a szakemberek fáradhatatlanul dolgoznak a rendkívüli helyzet biztonságos megoldásán, áll a közleményben.

A délutáni merülést két dél-koreai búvár végezte, akik helyszíni tudósítónk szerint nagyjából 30-40 percet töltöttek a víz alatt, ami jóval hosszabb idő volt, mint amennyit a magyar búvárok merültek csütörtökön.

A merülés idejére a hatóságok lezárták a Margit híd déli járdáját, az MTI értesülése szerint viszont több hozzátartózót is felengedtek a hídra, hogy figyelhessék a kutatási munkálatokat.

Azonosították a Hartánál talált holttestet

A Police.hu közlése szerint hétfőn még egy dél-koreai áldozat holttestét találták meg és azonosították a hatóságok – 2019. június 3-án délelőtt a Hartánál, a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán talált holttestről derült ki, hogy szintén a Hableány egyik utasáról van szó.

A megtalált férfiholttest egy hatvanas éveiben járó dél-koreaié, aki eltűnt a dunai hajóbalesetben; a Margit hídnál, az elsüllyedt hajó közeléből felhozott holttest pedig egy nőé - közölte a szöuli külügyminisztérium kedden.

A Hartánál megtalált holttest azonosítását a koreai és a magyar hatóságok közösen végezték el. A női holttest azonosítása még tartott, amikor a Budapesten dolgozó dél-koreai operatív csoport tájékoztatta a külügyminisztériumot. 

a 2019. június 3-án délután a Margit hídnál, a Dunából kiemelt holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a hajóbaleset kilencedik dél-koreai áldozata.

Az eddig megtalált áldozatok a rábukkanásuk helye szerint
Az eddig megtalált áldozatok a rábukkanásuk helye szerint

A Hableány sétahajó május 29-én, szerda este, nem sokkal 21 óra után süllyedt el a Margit híd alatt, amikor ráfutott, és a vízbe fordította a jóval nagyobb Viking Sigyn szállodahajó. A Hableány hét másodperc alatt elsüllyedt 35 emberrel a fedélzetén – a két fős személyzet mellett 33 dél-koreai turista volt a hajón. Közülük heten élték túl a balesetet, őket már ki is engedték a kórházból. A hétfőn megtalált, illetve felszínre hozott két holttest a nyolcadik és kilencedik áldozat, akit megtaláltak, a többieket nagy erőkkel keresik mind a roncsban, mind a Duna teljes szakaszán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport