Összeveszett két MÁV-os mozdonyvezető, ki vezesse a Nohabot

2019.06.03. 15:48

Húsz éve a MÁV M61 004-es Nohab mozdonya Badacsonylábdihegynél balesetet szenvedett. A baleset évfordulója alkalmából vasárnap a MÁV a 017-es számú svéd gyártmányú dízelmozdonya a Székesfehérvárról 8:55-kor továbbinduló, 972-es számú gyorsvonat élére áll és viszi Tapolcára – legalábbis ezt tervezte a MÁV a pénteken kiadott közleménye szerint.

Az élet azonban keresztülhúzta a vasúttársaság terveit. Mint az iho.hu szakmai magazin beszámolt róla

vasárnap megjelent a MÁV-Start Zrt. tapolcai mozdonyvezetője, de a 017-es eredeti vezére nem engedte föl a gépre – fültanúk szerint meglehetősen bárdolatlan modorban beszélt az elképedt kollégával. A 017-est végül levették a vonatról, a Nohab magában tért haza Rákosra.

A lap szerint a kultikus svéd mozdony számos rajongója csak azért utazott a helyszínre, hogy felszállhasson a nosztalgiavonatra, sokan elkeseredtek, hogy banális okokból meghiúsult a menet.

Az egykori szerencsétlenség helyszínén, a pálya mellett bazaltkő oszlop emlékeztet a Nohab utolsó útjára. A fénykorában rendkívül nagy becsben tartott mozdony torzóját a tapolcai állomáson lehet látni (képünkön).

Frissítés: Kirúgják a mozdonyvezetőt

A MÁV-tól a következő tájékoztatást kaptuk az ügyben: a cég nagyon sajnálja a történteket, a mozdonyvezetőnek várhatóan megszüntetik a munkaviszonyát. Hozzátették: a mozdony rajongói az elmaradt utazást június 8-án, szombaton pótolhatják. Az előző útra megváltott menetjeggyel rendelkezőknek nem kell újabb jegyet vásárolniuk a Nohab vontatta szerelvényre; amennyiben a MÁVDIREKT-en keresztül (telefonon a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon vagy e-mailben az informacio@mav-start.hu címen) eredeti menetjegyük sorszámának megadásával jelzik utazási szándékukat 2019. június 7-én, pénteken 12 óráig.