Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Kövér: Elnyomják a gondolatszabadságot

2019.06.05. 12:09

Védekezni kell a mai európai liberális elit kommunizmus iránti nosztalgiájával szemben, amelynek nevében, tömegmanipulációs módszerekkel élve közösségeinket bomlasztják - jelentette ki az MTI szerint Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán Varsóban, a közép- és kelet-európai országok parlamenti elnökeinek találkozóján.

Az első, részben szabad lengyelországi parlamenti választások és a térségben bekövetkezett rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából rendezett találkozón Kövér leszögezte: Magyarországon a 2011-es alaptörvény szilárd közjogi alapot teremtett arra, hogy a kommunista rendszer soha többé ne térhessen vissza.

Ugyanakkor védekezni kell azzal szemben, hogy Európában egyes politikai erők ma is "erőszakos népboldogító politikát kívánnak folytatni, immáron a totalitárius vonásokat mutató liberalizmus nevében" - figyelmeztetett az Országgyűlés elnöke, hozzáfűzve: a kommunizmus iránt nosztalgiát mutató liberális elit ma, a tömegmanipuláció eszközeivel élve, "a politikai korrektség jegyében elnyomja a gondolat- és véleményszabadságot".