A Hableány üzemeltetője: Dönteni fogunk, fel lehet-e újítani a hajót

2019.06.11. 14:59 Módosítva: 2019.06.11. 18:05

Miután kiemelték a május végén elsüllyedt Hableányt a Dunából, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja át a hajót, hogy megállapítsák a baleset pontos körülményeit.

A roncsot a csepeli szabadkikötőbe viszik. Azt nem tudni, mennyi ideig tart a vizsgálat, viszont az biztos, hogy utána visszakerül a hajó az üzemeltető Panoráma-Deck Kft.-hez. "A televíziós közvetítés alapján nem lehet megállapítani, milyen állapotban van a hajó, várhatóan a vizsgálat után tudjuk megítélni, hogy mi lesz a sorsa és akkor hozunk döntést" - mondta el az Indexnek Tóth Mihály, a cég szóvivője.

"AMENNYIBEN A HAJÓTEST KÉPES ARRA, HOGY A HAJÓ RENDELTETÉSSZERŰEN MŰKÖDJÖN TOVÁBB, LESZ EGY ILYEN DÖNTÉSI HELYZET" - VÁLASZOLTA ARRA A KÉRDÉSÜNKRE, HOGY FEL LEHET-E MÉG ÚJÍTANI A HAJÓT.

Hozzátette, egyelőre nem vizsgálták meg ennek a lehetőségét, mivel semmit nem tudnak arról, mennyire sérült meg a hajótest. Tóth Mihály ugyan azt nem erősítette meg kérdésünkre, hogy a Hableány valaha még forgalomba állhat, de nem is zárta ki ennek a lehetőségét.

Azt mondta, folyamatosan a következő lépéssel vannak elfoglalva, majd a vizsgálat után kinyitják ezt a kérdést is. "Ez a tragédia elég mély nyomokat hagyott a magyar hajóstársadalomban és a nemzetközi közvéleményben is. Olyan megoldást keresünk, ami mindenki számára a legjobb."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport