A képen látható nő verte szét az állatkert görög teknősét

2019.06.13. 21:31

Mint korábban megírtuk, szerda délután egy ismeretlen elkövető kockakővel agyonütötte a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. Az állatra a gondozók a zárás előtti állományszemlekor találtak rá, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, ezért el kellett altatni. 

A rendőrök keresik azt a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst 2019. június 13-án
A rendőrök keresik azt a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst 2019. június 13-án
Fotó: Police.hu

A rendőrség közzétett egy fotót, amin az a nő szerepel, aki az állatkert kamerafelvételei alapján bántalmazta a teknőst. A rendőrség által kiadott személyleírás alapján a nő 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, és a bűncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

A védett állatfajok egyedeinek elpusztítása, illetve károsítása esetén természetkárosítás bűntette valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.