A Fidesz képviselője nem szeretné, hogy nyilvánosan megtartsák a Pride-ot

2019.06.14. 13:47

Csütörtökön tartották a parlamentben a médiaszolgáltatásokkal kapcsolatos törvények általános vitáját, ahol többen felszólaltak a gyermekek védelméről. Boldog István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese örömét fejezte ki azért, mert az ellenzéki képviselők is aggódnak a gyerekekért. „Én nagyon támogatom, hogy védjük meg a gyerekeket a szexuális és egyéb aberráltságoktól” – mondta, majd éles kanyarral úgy folytatta a Bősz Anettnek és Szilágyi Györgynek címzett mondatot, hogy 

tegyenek meg mindent azért, hogy a hamarosan következő Pride felvonulást ne lehessen nyilvánosan megtartani.

A kormánypárti politikus úgy vélte, szexuálisan mindenki azt csinál a négy fal között, amit akar, őt ez nem zavarja. „Nem velem van vitája, hanem a természettel" – idézte a 444

„De ha önök ennyire aggódnak a gyermekek érdekeiért, akkor lesznek szívesek megakadályozni, hogy Budapest utcáin félmeztelen embereket lássanak a gyermekek”, mert szerinte ez rossz gondolatokat ébreszthet bennük. A politikus arról is beszélt, hogy a közmédia játszhatna több nemzeti rockot, de – mint fogalmazott – szerencsére nem ő határozza meg, hanem a szakemberek, hogy mit adnak a televízióban. 

A felszólalással kapcsolatban kerestük Boldog Istvánt, akinek a sajtósa azt mondta, köszönik a megkeresést, de a képviselő nem kíván nyilatkozni, mindent elmondott a témával kapcsolatban a parlamentben. 

Kormányoldalon az EP-választási kampányban is előkerült a szexuális kisebbségek ügye. Kövér László egy fórumon azt mondta, hogy egy normális homoszexuális nem tartja magát egyenrangú embernek. A házelnök megnyilvánulásáról megkérdeztük Orbán Viktort, aki helyett a Kormányzati Tájékoztatási Központ annyit mondott, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. 

2015-ben a homofóbia-ellenes világnap alkalmából is megkérdeztük a témáról, a miniszterelnök akkor azt mondta, hogy hálás a magyar homoszexuálisoknak:

Orbán: Hálás vagyok a magyar homoszexuálisoknak