Baltával és fűrésszel akarta bevasalni a tartozást

2019.06.19. 07:28

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette miatt gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki baltával és fűrésszel zárt le egy elszámolási vitát. A Marcali Járási Ügyészség közleménye szerint a 28 éves Marcali közelében élő vádlott 2019 januárjában 10 000-Ft-ot adott kölcsön egyik ismerősének, de hiába kérte többször is vissza a pénzt, a sértett nem fizetett.

A férfi 2019 májusában megelégelte, hogy a sértett még mindig nem adta meg pénzét, ezért ittasan felkereste. A sértett éppen fát vágott egy falubeli udvarában, de nem volt nála elég pénz, viszont megígérte, ha végez a munkával, hazamegy és fizet.  Az indulatos vádlottnak ez azonban nem tetszett, és egy baltát magához véve kergetni kezdte a sértettet, miközben megöléssel fenyegette.

A vádlott aztán felhagyott a sértett kergetésével és látszólag békülékenyen az udvaron lévő melléképületbe hívta a férfit azzal, hogy beszéljék meg a dolgot, ott azonban a sértettet a falhoz nyomta és egy fűrészt a nyaka elé tartva tovább fenyegette.

A férfi végül elengedte a sértettet, aki hazafelé értesítette a rendőrséget, illetve másnap megfizette tartozását.

A Marcali Járásbíróság a 2019. június 11. napján megtartott tárgyaláson - az ügyészségi indítvánnyal egyezően - 4 évi börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, továbbá elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.