Egy vonatnyi ember kényszerült reggeli sétára felsővezeték-szakadás miatt

2019.06.24. 10:22

Nem indult valami jól a hétfő reggel a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon: a Mávinform bejegyzése szerint meghibásodott a felsővezeték Rákospalota-Újpestnél.

Egyik olvasónk is megírta tapasztalatait: 

6:50-es vonat (Fót-on, Vác-Veresegyáz vonal, Nyugati pu felé) 10 percet késik. Semmi gond, már azon csodálkoznánk, ha nem így lenne. Két megállót bír, Rákospalota Kertvárosnál, 7:15-kor egy halk, alig hallható hang valamiről tájékoztatja az utasokat. Senki nem ért semmit, de már tudjuk, a mai napon sem fogunk időben beérni a munkahelyre. 

Ezután a kalauzok tájékoztatták az utasokat, hogy a vonat nem közlekedik tovább felsővezeték-szakadás miatt, úgyhogy következő vonat és tömegközlekedés híján az emberek reggeli gyalogtúrára indultak Káposztásmegyer felé, ahogy az a képeken is látható. 

„Nincs annál nagyobb élmény, amikor fiatalok, idősek és gyermekek, egészségügyi állapotukat és/vagy teherbírásukat figyelmen kívül hagyva összejönnek, hogy együtt ünnepeljék egy új hét kezdetét. Melegben. Sétálva. Parlagfű közt” – írta. 

Egy másik olvasónk arról számolt be, hogy a Nyugatiba érkezve szembesült azzal, hogy több vonat is kimaradt. 

Később a Mávinform frissítette a posztját, miszerint Rákospalota-Újpestnél kijavították a vezetékhibát, és a délelőtti órákban helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés.