Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Elrendelték a széklábbal gyilkoló férfi kényszergyógykezelését

2019.06.25. 15:05

Elrendelte a Budapest Környéki Törvényszék annak a férfinak a kényszergyógykezelését, aki tavaly széklábbal megölt egy takarítónőt egy szigetszentmiklósi hotelben, mert állítása szerint a Sátánt látta benne. A vádlottat a jogerős ítéletben büntethetőséget kizáró ok, kóros elmeállapot miatt felmentették az emberölés bűntettének és a testi sértés kísérletének vádja alól.

IMG 20180302 092529 0
Fotó: Police.hu

A bíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a férfi 2018. március 1-jén bejelentkezett egy szigetszentmiklósi hotelbe, késő este pedig lement a recepcióra és beszélgetni kezdett a személyzettel. Közben az egyik dolgozóra obszcén megjegyzéseket tett, és a bárpultos nő hajviseletét is kritizálta.

Később a férfi a mosókonyhában tűnt fel, és sem az ott dolgozó, sem a hotel gondnokának kérésére nem volt hajlandó onnan kimenni. Amikor a két ember ellenőrzésképpen később visszament, a száradni felakasztott lepedők mögül előlépett a vádlott, aki állítása szerint úgy gondolta, hogy egyikük a Sátán, ezért ököllel többször megütötte a nőt és közben artikulálatlanul kiabált.

A gondnok megpróbálta megakadályozni a bántalmazást, ekkor a férfi felé lendítve egy faszéket rátámadt. A gondnok elmenekült és hívta a 112-es segélyhívószámot. A magára maradt nőt a vádlott az összetört székdarabbal nyakon, majd szemen szúrta, végül a szájába adott egy bonbont és rátaposott. Az áldozat a helyszínen meghalt.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vizsgálat szerint a vádlott a gyilkosságkor kóros elmeállapotban szenvedett, áll a közleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport