Magyarul írt kérelemben kért 300 milliót a Világbank kamu alelnöke

2019.07.08. 08:03

Világbanki alelnökként, kamu egyenruhában vezetett meg egy önkormányzatot és több embert N. Csaba. Az alapsztoriról már korábban írtunk, most a Blikk megtudott néhány újabb részletet. (Ahogy a korábbi cikkünkben beszámoltunk, két kamubefolyásos csaló ellen indult eljárás, ők egymástól függetlenül tevékenykedtek, de mindketten tábornoknak adták ki magukat.)

Az egyik kamutábornok, N. Csaba, aki a Világbank alelnökének adta ki magát, egy vidéki polgármesteri hivatalt hálózott be. Az önkormányzatnál tárt karokkal fogadták, még egy több százmillió forintos, egyébként már célegyenesben lévő uniós pályázat intézésébe is bevonták. Egy alkalommal N. Csaba a Washingtonban székelő Világbanknak írt levelet, méghozzá magyarul. A pár soros levélben arra kérte az "Elnök Asszonyt", hogy "e-mail váltásukra" hivatkozva utaljon át vissza nem térítendő támogatásként 300 millió forintot az önkormányzatnak.

Jól jellemzi az átvert önkormányzat vezetésének képességét, hogy az idén májusban írt kérelmet a polgármester is aláírta.

Máskor N. Csaba mindenféle jogi tanácsokat adott, beadványokat írt, mert azt állította magáról, jogi doktor. Persze ez is kamu. 

A Blikk elérte N. Csabát, aki a lapnak hosszan ecsetelte világbanki kötődéseit, valamint az ügy kapcsán őt ért sérelmeket, de hogy pontosan miket mondott a lapnak, nem derült ki. Merthogy a végén kikötötte: nem járul hozzá álláspontja publikálásához.