Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Egy részeg férfi ököllel ütött arcon egy Balaton Soundon dolgozó ápolónőt

2019.07.09. 06:58

A Somogy Megyei Ügyészség közleménye szerint egy Balaton Soundra barátaival érkező 25 éves szlovák férfi két év felfüggesztett börtönt kapott, és kiutasították az országból, mert egy fesztiválon dolgozó ápolónőre támadt. 

A férfi sátruk elfoglalása után annyi alkoholt fogyasztott, hogy ittassága miatt a mentősök a fesztivál területén felállított egészségügyi sátorba vitték. A sátorban minden ágy foglalt volt, ezért a földre tették, majd amikor felszabadult egy hely, oda akarták fektetni. A férfi először együttműködött, majd minden előzmény nélkül a neki segítő ápolónőt ököllel úgy arcon és orron ütötte, hogy az ápolónő a földre esett. Ezek után a vádlott el akarta hagyni a sátrat, de a biztonsági őrök feltartóztatták.

A szlovák férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt  2 évi börtönbüntetésre ítélték, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztették, valamint 3 évre kiutasították az országból.

Egy másik ügyben egy 43 éves ukrán vádlott egy siófoki hipermarket parkolójában nyitotta ki a sértett személygépkocsiját egy Ukrajnában beszerzett olyan távirányítóval, ami kifejezetten lezárt állapotú kocsik nyitására alkalmas.

A férfi még az autóban ülve kutatott, amikor a sértett fiával visszaérkezett a kocsihoz, így hiába próbált elmenekülni, a parkolóban tartózkodó biztonsági őrök és vásárlók visszatartották. A vádlottat a Siófoki Járásbíróság jogerősen 5 évre kiutasította Magyarország területéről.