Bosszúból fékezett be, emiatt borult fel egy kisteherautó az M7-esen

2019.07.12. 10:37

Csütörtök reggel volt egy baleset az M7-es autópályán: egy Peugeut kisteherautó borult fel, most viszont az is kiderült, hogy azután, hogy egy másik autós bosszúból befékezett elé. 

A rendőrség pénteki közlése szerint az történt, hogy egy budapesti férfi Peugeot kisteherautójával haladt az M7-es autópályán Lepsény felé, de menet közben bevágott elé egy Volvo és hirtelen, intenzíven fékezni kezdett.

A kisteherautó vezetője el akarta kerülni az ütközést, és megpróbálta az előtte fékező autóst kikerülni, de a járműve irányíthatatlanná vált és a szalagkorlátnak csapódott. Az ütközés erejétől a Peugeot felborult, és az oldalán-tetején többször átfordulva a leállósávban állt meg. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. 

Balesetben felborult Peugeot kisteherautó az M7-es autópályán 2019. július 11-én
Balesetben felborult Peugeot kisteherautó az M7-es autópályán 2019. július 11-én
Fotó: Police.hu

A Volvót vezető 48 éves férfi tovább haladt, majd a balesetet észlelve visszatolatott segítséget nyújtani. A helyszínre kiérkező rendőrök azonban megállapították, hogy a férfi a baleset előtt egy közlekedési konfliktust akart azzal megtorolni, hogy bevágott a Peugeot elé és hirtelen fékezni kezdett, ezért ellene közúti veszélyeztetés miatt indult eljárás.