Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Gigakésések a fehérvári, balatoni vasútvonalakon

2019.07.16. 15:01 Módosítva: 2019.07.16. 16:26

Olvasóink és a MÁVINFORM jelentése szerint is komoly késésekre lehet számítani kedden a székesfehérvári és balatoni vasútvonalakon. 

A MÁVINFORM Facebookjára posztolt közlemény alapján Székesfehérvár és Szabadbattyán, valamint Kelenföld és Tárnok között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében 30-40, esetenként 40-60, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében pedig 60-120 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok. 

Volt, ahol 145 perces késést írt ki az utastájékoztató rendszer.

IMG 20190716 143551
Fotó: Olvasói fotó / Index

De a vonatinfó honlapján is találni olyan járatokat, melyek 150-260 perceket késnek, legalábbis a rendszer szerint:

Ennek lehet a magyarázata az is, hogy a MÁV közlése szerint a torlódások elkerülése érdekében egyes járatokat nem indítanak el, Székesfehérvárnál és Szabadbattyánnál összekapcsolnak vonatokat, illetve az utasokat átszállítják. 

A szakemberek a gyártó bevonásával dolgoznak a berendezések javításán, de

egyelőre nem tudni, hogy mikor állhat vissza a menetrend szerinti közlekedés a vonalakon.

A menetrend szerinti forgalom helyreállításáig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca között közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, azaz nem kell megváltani a hely- és/vagy pótjegyet. A pót- és helyjegy nélküli utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el a helyjegyes járatokon, az előzetesen megváltott pót- és helyjegyek a vonatokra továbbra is érvényesek. 

1
Fotó: Olvasói fotó / Index