Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Szlovákiából csempésztek pisztolyt, géppisztolyt, hangtompítót

2019.08.05. 08:29

A Tatabányai Törvényszék végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt két férfit, akik még 2015 augusztusában hoztak be Szlovákiából 1 pisztolyt 11 darab lőszerrel a tárban, 1 géppisztolyt 7 lőszerrel a tárban, 1 hangtompítót és összesen 90 darab 7,65-ös kaliberjelű cseh lőszert. A szlovák rendszámú kocsit Oroszlánynál állították meg a rendőrök, és találták meg benne a fegyvereket. A kocsit az elsőrendű vádlott fia vezette, akinek nem volt tudomása a fegyverekről és lőszerekről.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki a társtettesként elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettben, továbbá az elsőrendű vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer birtoklás vétségében is, azonban mindössze felfüggesztett börtönbüntetésekkel megúszták.

Az ítélettel szemben a Tatabányai Járási Ügyészség jelentett be fellebbezést, amiről a Tatabányai Törvényszék megállapította, hogy az megalapozott, ezért az elsőrendű vádlottal szemben a szabadságvesztést 3 év 2 hónap fegyházbüntetésre, a másodrendű vádlottal szemben 2 év 2 hó börtönbüntetésre súlyosbította.