Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Súlyos baleset volt a siófoki wakeboard pályán

2019.08.10. 22:08

Két síelő ütközött szombaton délután a siófoki Bamboo Sziget wakeboard pályán. Olvasónk szerint egy tizenéves fiú olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy ki kellett menteni, és mentőhelikopter szállította kórházba. „Az eset után a pálya leállt, a rendőrség lepte el a stéget, és kihallgatták a szemtanúkat”, írta olvasónk.

A Bamboo Sziget honlapján megadott telefonszámon sikerült egy munkatárssal beszélni, aki nem akart nyilatkozni, de megerősítette a baleset tényét, és azt is elmondta, hogy két kezdő síelőről van szó, és hogy az extrém sport veszélyekkel jár. Szerinte nem volt még baleset ezen a pályán. 

Friss: az üzemeltető cég közleményt adott ki, amiből például az is kiderült, a balesetben két gyermek volt érintett. A közleményt a kép alatt olvashatja.

IMG 1034

Szombat este megkérdeztük a rendőrséget is, amint válaszolnak, a cikket frissítjük.

Az üzemeltető Vízisí Centrum Kft. közleményben reagált vasárnap délután a balesetre. Azt írták, a pálya érvényes üzemeltetési engedéllyel rendelkezik, a vontató kezelője pedig megfelelő képzettséggel rendelkezik. A cég pedig 14 éve üzemelteti a siófoki wakeboard pályát, "ezen kívül megrendelésre tervez és kivitelez magyarországi extrémsport-pályákat, aki a pályák telepítése és az üzemeltetése körében az egyik legtapasztaltabb társaságnak mondható" - írják.

"A pálya igénybevételének feltétele a 10. életév betöltése, úszni tudás és az üzemeltetési szabályzat elfogadása.

A pályát kiskorúak kizárólag nagykorú beleegyezése és felügyelete mellett vehetik igénybe, ahogy azt a tegnapi balesettel érintett mindkét gyermek is a szülők hozzájárulásával tette.

A balesetet követően a kezelőszemélyzet a pályát azonnal leállította. A sérült gyermeket a helyszínen tartózkodó vízirendőrök és egy helyi orvos segítségével kiemelték és stabil oldalfekvésbe helyezték a mentők megérkezéséig.

Az üzemeltető a sérült gyermek családjával felvette a kapcsolatot és felajánlotta segítségét, akiknek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk"

- írják. A közleményben hozzáteszik, "a siófoki pálya az elmúlt 13 éve alatt évi 15.000 látogató mellett több mint 400.000 kört tett meg balesetmentesen".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport