Végül összeállt a teljes ellenzék Botka László mögött Szegeden

2019.08.20. 13:49

A szegedi Széchenyi téren mutatta be kedden az ellenzéki jelöltjeit Botka László, aki itt jelentette be hivatalosan: újra indul a polgármesteri címért.

Az MSZP-s politikus mögött végül felsorakozott a teljes ellenzék. Bár a nyáron hallani lehetett surlódásokról a DK-val, végül Gyurcsány Ferencék is jelezték, támogatják Botka újraválasztását.

Így aztán Botka Lászlót és a képviselő-jelölteket az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd, illetve az Összefogás Szegedért Egyesület (ÖSZE) támogatja.

Botka azt mondta Szeged.hu írása szerint: "ilyen széles és teljes körű összefogás soha nem volt még: a tagok között van baloldaliak, liberálisok, civilek, zöldek és jobboldaliak is – amilyenek a szegediek." A polgármester direkt kérte a pártoktól és a civil szervezetektől, vegyék tudomásul, hogy "ez nem pártpolitikai, főleg nem ideológiai szövetség, hanem egy lokálpatrióta szövetség."

Botka arról is utalt, hogy Szegedre érkezett a legtöbb európai uniós forrás az elmúlt időszakban (pontos időegységet nem jelölt meg), és ezek után kijelentette a Fideszre utalva, hogy el akarják foglalni Szeged városát.

Szerinte "idevezényeltek elég nagy számú idegent Budapestről és más városokból, azzal a céllal, hogy károgjanak, hogy elvitassák a közösen elért sikereket."

Meg fogjuk tőlük védeni Szegedet, Szeged város ugyanis nem eladó. Mint ahogy megvédjük attól is Szegedet, hogy pénzéhes, milliárdos oligarchák akarják lenyúlni a fejlesztés forrásokat.

A Fidesz-KDNP nem pártszínekben indul Szegeden. A kormánypártok egy helyi vállalkozó, Nemesi Pál mögé álltak be. Bartók Csaba, a Fidesz helyi elnöke azt mondta róla, hogy " korrekt, megbízható üzletemberként" ismerte meg Nemesi Pált már évekkel ezelőtt. Szegednek pedig szerinte "hozzá hasonló menedzser típusú vezetőre van szüksége".